VERWARMING

Installatie en herstellingen van centrale verwarming

Als je centrale verwarming niet meer goed werkt, dan bekijken we of we het probleem kunnen herstellen. Vaak zit er iets fout met de drukregeling of is er een onderdeel versleten. In bepaalde gevallen is de verwarming zodanig oud, dat we ze moeten vervangen. Als we een nieuwe CV moeten installeren, dan kun je zelf de toestellen kiezen naargelang de noden en budgettaire mogelijkheden. Er is telkens een standaardgarantie van 2 jaar op het geleverde materiaal.

Onderhoud van verwarmingsketels

Het is belangrijk om verwarmingsketels voor de centrale verwarming om de twee jaar te onderhouden.

Dit is niet alleen wettelijk verplicht, maar zorgt ook voor een optimaal rendement zodat je minder verbruikt. Een goed onderhouden ketel geeft ook minder pannes en storingen. Loodgieter JK Lauwers heeft een vergunning om jou na keuring de wettelijke attesten te bezorgen. We werken meestal met de ketels van het merk Atag en Vaillant.

loodgieter Lauwers
loodgieter Lauwers
loodgieter Lauwers

Verwarming op afstand bedienen met Honeywell Evohome

Heb je een tweede verblijf aan de kust of ben je niet vaak thuis? Dan is het interessant om je verwarmingsinstallatie vanop afstand te regelen. Geen stress meer over de twijfel of je al dan niet de brander bent vergeten afzetten na vertrek. Ook kun je de woning vooraleer je terug thuis komt opwarmen.

We zijn officieel ambassadeur van Honeywell die degelijke en betaalbare systemen aanbiedt om je verwarming via tablet of smartphone te regelen. Het systeem werkt ook met oudere installaties, zodat je niet de volledige centrale verwarming hoeft te vernieuwen om te kunnen genieten van dit systeem. Het Evohome systeem van Honeywell geeft je een overzichtelijk bedieningspaneel waarbij je de verwarming van elke kamer apart kunt instellen. Naast het comfort om je verwarming vanop gelijk welke plaats te bedienen, zorgt het systeem ook voor minder energieverbruik. Heel veel gezinnen verspillen energie door bijvoorbeeld kamers te verwarmen die ze niet gebruiken of vergeten zijn een raam dicht te doen. Evohome leert hoe het huis opwarmt en afkoelt en past automatisch het stookgedrag hierop aan.